BOARD OF QUANTITY SURVEYORS MALAYSIA

CIRCULAR NO. 5/98

Guidelines On The Use Of Home Page On The World Wide Web

Dear Madam/Sir,

1.0 Current provisions on Advertising and Publicity for Registered Quantity
Surveyors as per Circular No. 2/1993 allow advertisements by the
Registered Q.S. but with the Conditions listed therein. The Circular also
allows Brochures/Curricula Vitae and Business Cards to be printed and
distributed.

2.0 With the possibility of having one's own Home Page, on the Internet,
guidelines are necessary so that the Registered Quantity Surveyors do not
contravene the provisions of Quantity Surveyors Rules 1973 (With
Amendments 1995). Appended below are the guidelines on the use of the
Home Page for your attention.

3.0 Guidelines On The Use Of Home Page

3.1 The general rules on advertisements as listed under items 1 (a) to
(d) of the Circular 2/1993 are to be followed and no advertisements
shall contain any of the following:-

(a) aninaccurate or misleading statement of fact;
(b)  an explicit solicitation of instructions;

(c)  an explicit comparison between the service offered by other
Q.S. practices;

(d) a claim by the RQS and/or QS practice publishing the
advertisement to be a “Specialist” or “Expert” in any
particular aspect of the work of a Quantity Surveyor.



3.2

3.3

Corporate Information on the company shall be limited to the
following:-

(@)

(b)

()

@

(e)

(f)

(9)

(h)

the name, address, telephone, telex, fax number, e-mail
address and telegram abbreviations of the main office of the
firm, together with similar information about all other offices
or other affiliates of the practice;

a list of directors/pariners with biographical information,
provided that such information is confined to those matters
which are directly relevant to the Quantity Surveying
professions. Photographs of Directors/Partners may also be
included;

factual information about the Quantity Surveying profession
and the range of services undertaken by the practice;

a statement that all RQS are bound by the Board's Code of
Professional Conduct;

a list and photographs of completed pi'ojects and projects in
progress on which the practice has been engaged;

a list of clients to whom reference may be made by a
prospective client, provided that such clients shall have
given prior permission for the use of their names;

particulars of registration with the Board and any other
Authorities.

any other information for which prior approval must be
obtained from the Board;

The information provided must:

(@)

(b)

be factual and in no way be laudatory of the practice’s
achievements or experience;

avoid any direct solicitation of instructions, express or
implied comparison with other firms or specified inducements
to prospective clients;



:)

(c) be so designed in respect of wording, content, layout and
arrangement as to ensure that the Quantity Surveying
profession is in no way brought into disrepute and that public
confidence in the services provided by RQS is not
undermined;

(d}  avoid any description, claim or illustration which is directly or
by implication inaccurate or misleading.

4.0 Registered QS should refer to the Board for any clarification or
uncertainties on this guideline.

Yours faithfully

Mcfhamed bin Gading
President
Board of Quantity Surveyors Malaysia

27 October 1998



